Indiában fejleszt a Bosch

A német Bosch autóipari technológia beszállító vállalat az elkövetkező három évben 17 milliárd rúpia (250 millió dollár) beruházást hajt végre az indiai piacon a növekvő autóipari kereslet kielégítésére – jelentette be Volkmar Denner vezérigazgató.

A Bosch a fejlesztési beruházások mellett további hatmilliárd rúpiát invesztál bangalorei gyártóüzemének modernizálásába és termelési fókuszának átállításába a dolgok internete (IoT) technológiai igényei szerint.
A Bosch az elektromos mobilitásban látja a legnagyobb növekedési potenciált az indiai piacon, miután Narenda Modi miniszterelnök szándékai szerint 2030-tól már csak elektromos autókat lehetne értékesíteni.    “Meggyőződésünk szerint az elektromos mobilitás jelenti a jövőt, de ehhez mindenképpen biztosítani kell egy megfelelő átmeneti periódust. A 2030-as határidő szerintünk túl közeli” – jegyezte meg Volkmar Denner. A Bosch szerint a jelen a hagyományos robbanómotorok és a villanymotorok előnyeit ötvöző hibrid járműveké, ezek egyengethetik a teljesen elektromos közlekedés felé vezető utat.

India a világ egyik leggyorsabban növekvő autópiaca. A tavaly több mint három milliós személygépkocsi értékesítésnek azonban alig 0,1 százaléka volt elektromos autó.     A Bosch tavaly kétmilliárd eurós bevételre tett szert az indiai piacon.