Részecskeszűrőt kap minden Mini

Júliustól az összes benzinmotorral szerelt Mini részecskeszűrőt kap, a Clubman és a Countryman opcionális extrafelszereltségeit egyesítő palettán pedig a hétfokozatú, dupla kuplungos Steptronic automataváltó is megjelenik. Az alapfelszereltség része az automata fényszóróvezérlés is.

2018 nyarától a Mini modellpalettáján számos technológiai újítás jelenik meg. Júliustól a brit prémiumgyártó a háromajtós, az ötajtós, a Cabrio, a Clubman és a Countryman összes benzinmotorral hajtott modelljét részecskeszűrővel szereli fel, amelynek köszönhetően a modellek a jelenlegi legszigorúbb emissziós szabvány, az Euro 6d-Temp előírásainak is maradéktalanul megfelelnek. A Clubman és a Countryman dízelmotorral szerelt változatai már 2018 márciusától teljesítik az Euro 6d-Temp emissziós szabvány követelményeit, az optimalizált kipufogógáz-emisszióról ugyanis nem csupán dízel részecskeszűrő és nitrogénoxid-megkötő katalizátor, de karbamid-befecskendezéssel (AdBlue adalékanyag) dolgozó SCR rendszer (selective catalytic reduction – szelektív katalitikus redukció) is gondoskodik.

2018 nyarától a Clubman és a Countryman modelleket automata fényszóróvezérléssel szereli fel a gyártó, amely a jármű környezetének fényviszonyai szerint, magától aktiválja a Mini fényszóróit és hátsó lámpáit.