Algériában is gyártanak Amarokot

A Volkswagen és a Sovac kiszélesíti együttműködését Algériában. A jövőben Relizane-ban, ahol már gyártják a Caddy-t, az Amarok pickupot is gyártani fogják.  Az üzem most, a  nagy kereslet miatt hét hónappal a tervezettnél korábban gyártotta le a tízezredik Caddy-t.

Josef Baumert, a gyártásért és logisztikáért, valamint Heinz-Jürgen Löw, az értékesítésért és marketingért felelős igazgató tanácsi tagok nemrégiben Relizane-ban aláírtak egy megállapodást Mourad Oulmival, a Sovac vezérigazgatójával az Amarok algériai gyártásáról.  A Volkswagen Amarok pickupot jelenleg három helyen, Hannoverben, Pachecóban (Argentína) és Quitóban (Ecuador) gyártják.

Megközelítőleg egy évvel a kezdés után, a 10 000. Volkswagen Caddy – egy Edition 35, metálszürke, 2.0 TDI változat – éppen a napokban gördült le a gyártósorról Relizane-ban.

A Volkswagen-csoport és helyi partnere, a Sovac  2017 végén indította be a  több márkára vonatkozó közös kockázati-tőke vállalatát,  a Sovac Production S.P.A.-t. A Volkswagen személygépkocsikon és a Volkswagen haszonjárműveken túl a Seat és a Skoda is gyárt közösen autókat a Relizane-ban lévő üzemben, ahol  naponta megközelítőleg 200 gépkocsi hagyja el a gyárat.