Bővült a Mesterséges Intelligencia Koalíció

innovációs kutatás-fejlesztésre, innovációra, mesterséges intelligencia
Újabb 46 szervezet csatlakozott a Mesterséges Intelligencia Koalícióhoz (MI Koalíció), amely még ebben a hónapban megtartja első plenáris ülését is.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közleménye szerint a nyitó ülésen megválasztják az elnökségét és megalakulnak a szervezet munkacsoportjai. Az MI Koalíció tevékenysége kiterjed a vállalkozások és a nemzetgazdaság versenyképességének erősítésére, a mesterséges intelligenciához kapcsolódó szabályozási és etikai kérdések megvitatására – írták. A szaktárca a legnagyobb hatású technológiai újdonságnak nevezi a mesterséges intelligenciát, amely – tették hozzá – a vállalati folyamatok hatékonyságának javításával számos területen hozhat áttörést. Az MI Koalíció ezért azt szeretné elérni, hogy Magyarország a mesterséges intelligencia fejlesztése és alkalmazása terén az európai élvonalba kerüljön – olvasható a közleményben. A szervezet nyitott, továbbra is bárki csatlakozhat.

A Digitális Jólét Program (DJP) keretében működő MI Koalíció megalakulását csaknem 70 magyar és nemzetközi cég, egyetem, tudományos műhely, vállalkozás, szakmai és közigazgatási szervezet csatlakozásával október 9-én jelentették be. A koalíció együttműködési lehetőséget kínál a mesterséges intelligenciával foglalkozó szervezetek számára – mondta a bejelentés alkalmával a szervezet megalapítását kezdeményező Palkovics László, az ITM tárcavezetője.