Kapkodják a Harley-kat

Európában

A hetedik egymást követő negyedévben számolt be a Wall Street várakozásait felülmúló eredményről a Harley-Davidson Inc. motorkerékpárt gyártó vállalat.

A harmadik negyedévre vonatkozóan 1,12 milliárd dolláros, az egy évvel korábbinál 16,8 százalékkal magasabb értékesítési árbevételről számolt be a klasszikus amerikai motorkerékpárokat gyártó, 115 éves múltra visszatekintő milwaukee-i vállalat. Negyedéves nyeresége pedig 113,68 millió dollárra, részvényenként 68 centre emelkedett az egy évvel korábbi 68,21 millió dollárról, részvényenként 40 centről.

Elemzők 1,07 milliárd dollár értékesítési árbevételt és részvényenként 53 cent nyereséget vártak. A Harley-Davidson részvénye a tőzsdén kívüli forgalomban négy százalékkal erősödött a keddi kereskedés kezdete előtt.

Az Egyesült Államokban a Harley-Davidson eladásai a harmadik negyedévben 13 százalékkal csökkentek, Európában viszont 3 százalékkal emelkedtek. A cég a negyedéves eredménybeszámoló alkalmából megerősítette 231-236 ezer motorkerékpárra korábban tett éves gyártási tervét.