Madarak és ürgék megfigyelésében segít az abroncsgyár

Az ürgék megfigyelésében és természetes élőhelyük kezelésében, tanösvények felújításában, valamint madárfigyelő les építésében segíti a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságot a Bridgestone Tatabányai Termelő Kft. Az abroncsgyár 2 millió forinttal támogatja az Igazgatóság Gerecsei Természetvédelmi Tájegységét érintő élőhelykezelési, bemutatóhely karbantartási, illetve a látogatókat célzó edukációs programjait és speciális abroncsokkal szereli fel az igazgatóság gépjárműveit.

A Bridgestone támogatásából Naszályon, a Ferencmajori Madárvártán megépítenek egy speciális detektívüveges madármegfigyelő lest gyermekek, érdeklődők és természetfotósok számára, valamint kültéri padot és asztal szigeteket alakítanak ki a látogatók pihenési, étkezési körülményeinek javítása céljából. A támogatás mindemellett segíti Neszmélyen a gombáspusztai ürge élőhelykezelési program megvalósítását is, amelynek keretében az Igazgatóság szakemberei monitoring rendszert építenek ki a védett ürgefajok megfigyeléséhez, illetve a megfelelő mezőgazdasági munkák elvégzésével gondozzák, karbantartják az állatok folyamatosan visszaszoruló élőhelyét. A gyártó továbbá 28 abroncsot biztosít a park személy és terepjáró autóira.

A vállalat tavaly indította útjára GreenStone elnevezésű környezetvédelmi programját, amely nagy hangsúlyt fektet a fenntartható fejlődésre és a természeti értékek megóvására. A kezdeményezés keretében a tatabányai abroncsgyár munkatársai minden évben részt vesznek környezetvédelmi akciókban; tavaly a TeSzedd! mozgalom keretében hulladékot gyűjtöttek, az idén pedig a Gerecsei Tájvédelmi Körzetben végeztek élőhelykezelési feladatokat.