Kínában épít fejlesztőbázist a VW-csoport

A JAC Volkswagen Automotive alapkő letételi ünnepséget tartott az Anhui tartományban lévő Hefeiben, ahol a VW új személyautó K&F központját tervezik.

Az ünnepséget két héttel azután tartották, hogy a Volkswagen Group China, a JAC és a Seat stratégiai megállapodást írt alá a kínai és a spanyol miniszterelnök jelenlétében. Az új K&F központ olyan kulcsterületekre fókuszál majd, mint az elektro-mobilitás, az összekapcsolhatóság és az önvezető autók. Ennek érdekében valamennyi fél összehangolja beruházási, tudományos, és műszaki erőforrásait. Az új projekt jelzi, hogy a JAC Volkswagen jelentős lépéseket tesz a az elektromos hajtású járművek fejlesztésének új szintre történő emelésének útján. Az elektro-mobilitás, az összekapcsolhatóság, és az önvezető járművek jelentik az autózás jövőjét, és Kína az élen jár ebben az átalakulásban.

Az új K&F központ létrehozása nem csak az idén júniusban és novemberben aláírt megállapodások megvalósítását jelenti, hanem a JAC Volkswagen új elektromos járművek terén végzett fejlesztéseit is jól bizonyítja.