Spanyol beszállított vett a Magna

Megszületett az a megállapodás, melynek értelmében a Magna megvásárolja a spanyol Viza Gecát, amelynek jelenleg négy üzeme van és 125 millió euró értékben értékesített alkatrészeket 2017-ben. A teljes felvásárlási folyamat várhatóan 2019 első negyedévében zárul le.

A multifunkciós ülések kulcsfontosságúak a jövő autógyártásában, így ezzel a beruházással a Magna nagyot erősített. A Viza üzleti partnerei között szerepel ugyanis a VW-csoport, a PSA, a Renault-Nissan, a maga 73 év tapasztalatával pedig a Viza új távlatokat nyithat meg a Magna számára az ülésgyártásban.

„Komoly stratégiával, beruházásokkal, eltökélten fejlesztjük ülésgyártó ágazatunkat” – mondta Mike Bisson, a Magna ülésgyártásért felelős elnöke. „A Viza több évtizedes tapasztalatával és portfóliójával nagy segítség lesz számunkra a növekedésben, főleg az európai terjeszkedésben, versenyképes pozíciónk megerősítésére a térségben.”

Ha a folyamat végbemegy, a Magna új Viza-gyárakat nyitna Spanyolországban, Csehországban, Marokkóban és Mexikóban, ezzel 1100 új munkahelyet teremtene.

Biró Milán