Izraelben fejleszt a BMW

A bajor prémiumgyártó az Izrael startup-központjának számító Tel-Aviv városában állítja rendszerbe újabb technológiai kirendeltségét, amely már idén megkezdi együttműködését a legígéretesebb helyi vállalkozásokkal és egyetemekkel.

A technológia különböző területein a BMW Group már évek óta együttműködik izraeli cégekkel, a vállalatcsoport pedig most bejelentette, hogy globális kutatás-fejlesztési hálózatát egy izraeli kirendeltség rendszerbe állításával bővíti tovább. A BMW Group izraeli kirendeltségén különböző ágazatokat és területeket képviselő szakértők egy kisebb, agilis csoportja dolgozik majd együtt a helyi startup vállalkozásokkal, akikkel vállvetve előre felmérik és meghatározzák a küszöbön álló iparági trendeket, technológiai változásokat és innovációs lehetőségeket. A szakértőkből álló csoport az Izraelben tevékenykedő összes startup vállalkozást felkeresi majd, miközben a helyi egyetemekkel is közös kutatási projektek megvalósítására törekszik.

Az Egyesült Államokban, Kínában, Japánban és Dél-Koreában működő technológia-kutatási és –fejlesztési kirendeltségeket követően a BMW Group izraeli kutatás-fejlesztési központja a bajor prémiumgyártó globális hálózatának ötödik tagjaként kezdi meg működését.

A vállalatcsoport jelenleg nyolc országban több mint húsz kutatás-fejlesztési létesítményt működtet. Mindegyik szorosan együttműködik a müncheni fejlesztőközpont iránymutató részlegeivel, miközben kulcsfontosságú szerepet játszanak abban, hogy idejekorán felismerjék a legújabb iparági trendeket és technológiai lehetőségeket, amelyek kiaknázásával a BMW Group hosszú távon biztosíthatja be úttörő pozícióját a személyes mobilitás jövőjében és ügyfeleinek a lehető legjobb megoldásokat kínálhatja.