Megnyílt a Magyarok a világ járműgyártásában kiállítás

Magyarok a világ járműgyártásában
Megnyílt a Magyarok a világ járműgyártásában című kiállítás, hagyományosan a budapesti AutoMobil és Tuning Show (ATMS) részeként – tájékoztatott az ötletgazda Autós Nagykoalíció.

A 7. alkalommal megnyílt kiállítás az autós szezonnyitó rendezvénnyel együtt vasárnapig várja a látogatókat a kőbányai Hungexpo területén.

Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke elmondta: a tematikus kiállítás végigkalauzolja az érdeklődőket az autóipar több évszázados történelmén. Egyidejűleg bemutatja, hogy a magyar mérnökök, formatervezők milyen innovatív megoldásokkal segítették az autóipar dinamikus fejlődését, találmányaik kiemelkedő hatást gyakoroltak a világ mobilitására és a mindennapi közlekedésre. Látható, hogy a magyar szakemberek jelenleg is kiemelkedő szerepet játszanak a világszínvonalú járművek tervezésében – emelte ki.

A megnyitó vendége volt többek között Anisits Ferenc, a “dízelpápa”, Németh Gábor és Wittinger Csaba formatervező, Renner Tamás gépészmérnök és Neuzer András, a formabontó Neuzer kerékpárok tervezője.    A kiállítás egyik különleges darabja a Renner-50 univerzális összkerékhajtású erőgép prototípusa, amellyel újraéledt Magyarországon a traktorgyártás.