Önti a pénzt Oroszországban a kínai beszállító

Több, mint 4 millió eurót ad majd ki a Fuyao Glass orosz leányvállalata automatizációra és új gyártósorokra – jelentette be Seu Chih, a Fuyao Glass Rus főigazgató-helyettese.

Elmondása szerint a kalugai vállalat 5 és félmillió autókba szánt üveget tervez gyártani 2019-ben. Ez a cég adatai szerint azt jelenti, hogy idén 20 százalékkal kell növelnie eladásait. A Kaluga körzeti sajtóinformációk szerint ez mind az orosz belföldi, és az export értékesítésre is hatással lesz majd.

A Fuyao Glass Rus már tavaly is hatalmas pénzeket, körülbelül 13 millió eurót költött új eszközökre. Felszereltek és működésbe helyeztek egy új szélvédő-gyártósort, és egy legkorszerűbb technológiával dolgozó fényező sort. Ezáltal a vállalat éves szélvédő-gyártási kapacitása elérte a 2,5 milliót. Emellett egy kamionoknak szánt ablaküveg-gyártósorral és szellőzővel ellátott üveggyártósorral is bővült az üzem.

A kalugai gyár a kínai Fuyao egyik legnagyobb Kínán kívüli üzeme. Számos különböző ablaküveg készül itt kamionokhoz és személyautókhoz egyaránt. A Fuyao fő vásárlói Oroszországban a Volkswagen, a Volvo, a Nissan, a Hyundai, a Renault, a Peugeot és a Ford. A GAZ-zal és az UAZ-zal is jó gazdasági kapcsolatot építettek ki. Oroszországból Spanyolországba, Belgiumba, Franciaországba, Olaszországba és más országokba is exportálnak.