Év Magyar Autója – összeállt a zsűri

Zsűritagok az idei AMTS-en. Balról jobbra: Katona Mátyás, Csordás Gábor, Biró Csongor, Kismartoni András
Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke a hetedik alkalommal megrendezett Magyarok a világ járműgyártásában kiállítás megnyitóján jelentette be, hogy hivatalosan is elindult a nevezés az Év Autója díjakra.

Autókat nevezni több kategóriában lehet, az év autóiról szakmai zsűri dönt. A zsűri autós újságírókból áll: Biró Csongor (Járműipar, Autószektor), Csordás Gábor (Autó és Stílus, Player), Katona Mátyás (Autónavigátor, Használtautó.hu), Kismartoni András (Origo) és Miklós-Illés Kálmán (Autó-Motor). A zsűri hamarosan megkezdi a szavazás alapjául szolgáló szempontok kidolgozását, amelyet nyilvánosan is megtekinthető lesz az Év Magyar Autója díj hivatalos honlapján.

Miklós-Illés Kálmán
Miklós-Illés Kálmán

ÉV MAGYAR AUTÓJA díjak

Év Magyar Autója 2020 A 2020-ban forgalmazott, magyarországi gyárban összeszerelt személyautók vesznek részt a megmérettetésben. Az év magyar autóját szakmai zsűri választja ki saját szempontrendszere alapján.

Magyarország Autója 2020 A 2020-ban Magyarországon forgalmazott és az importőr által a versenyre benevezett autók közül a szakmai zsűri választja ki (egy- vagy kétfordulós megmérettetésben) a saját szempontrendszere alapján.

Év Beszállítója 2020 A Magyarországon termelőüzemmel rendelkező autóipari beszállító vállalatok közül választjuk ki azokat, amelyeket az autógyártók legmegbízhatóbb partnerükként megkeresésünkre előzetesen írásban megjelöltek. Ezt a díjat évente több vállalat is megkaphatja.

Év Zöldautója 2020 A 2020-ban Magyarországon forgalmazott és az importőr által a versenyre benevezett zöld autók (tisztán elektromos autók és legfeljebb 50 gramm/kilométer szén-dioxid kibocsátással rendelkező hibridek) közül a szakmai zsűri választja ki a saját szempontrendszere alapján.