Mesterséges intelligenciát alkalmaz a Hyundai

A Hyundai együttműködésre lép az orvosi célú mesterséges intelligencia (AI) rendszerekre szakosodott izraeli MDGo start-up vállalkozással, hogy közös erővel kialakítsák a fejlett járműbiztonsági rendszerek új generációját.

A Hyundai és az MDGo együtt fejlesztenek ki olyan online kapcsolódású szolgáltatásokat, amelyek minden eddiginél szorosabb kapcsolatot teremtenek az egészségügy és az autóipar között. A kezdeményezés szerves részét alkotja a Hyundai azon filozófiájának, hogy gondoskodjon ügyfeleiről, valamint hozzájárul a vállalat ‘csatlakoztatott mobilitási’ jövőképének megvalósításához.

Az MDGo intelligens sérüléselemző rendszere egy kifinomult mesterséges intelligencia alapú algoritmust alkalmazva valós időben méri az utasokra vonatkoztatható jellemzőket, és baleset után tájékoztatja a mentőszolgálatot, illetve az egészségügyi létesítményeket arról, hogy nagy valószínűséggel milyen sérülések érték a vezetőt. Az autó fedélzetén elhelyezett számtalan érzékelő és az MDGo technológia együttes alkalmazásával a Hyundai képes lesz részletes adatokkal ellátni a segélyszolgálatokat, beleértve a sérülések súlyosságára, illetve a biztonsági rendszerek működésére vonatkozó információkat. Minden baleset után van egy olyan, meghatározott időintervallum, amin belül az orvosi beavatkozás a lehető legjobb eséllyel képes a sérültek életének megmentésére. Az innováció ezt a kritikus időtartamot hosszabbítja meg, lehetővé téve, hogy a mentőszolgálat már a helyszíni kiszállást megelőzően felmérje a reagálás szükséges mértékét, és ehhez mérten a megfelelő felkészültségű személyzetet küldje ki a sérültekhez.

Az MDGo mesterséges intelligencia (AI) technológiája képes értelmezni a baleseti adatokat, és ezt felhasználva tájékoztatást adni a jármű és az utasok állapotáról. A technológia az ütközést követő hét másodpercen belül orvosi terminológiát alkalmazó, részletes elemzést küld a mentőszolgálatoknak a lehetséges sérülésekről. Az AI rendszer folyamatosan tanul, és egyre pontosabban képes értelmezni a különböző baleseti helyzeteket. Az ismétlődéses finomítás elősegítése érdekében a kórházak valós idejű tájékoztatást nyújtanak az áldozatok sérüléseiről, a rendszer pedig ezeket saját korábbi előrejelzéseivel összevetve képes tökéletesíteni elemzési módszerét.

Az új együttműködés révén a Hyundai magasabb szintre emelheti járműveinek aktív és passzív biztonsági jellemzőit. A számtalan baleseti helyzetből származó információk részletes és intelligens elemzéséből származó, nagy mennyiségű adat lehetővé teszi a Hyundai számára, hogy optimalizálja járműveinek energiaelnyelő szerkezeteit, és olyan új technológiákat alkalmazzon, amelyek révén elkerülhetővé válnak a mesterséges intelligencia által végzett elemzés során felderített problémák.