Újjászületett a Nissan Juke

Közel egy évtizeddel azután, hogy a jellegzetes egyéniségével minden későbbi kompakt crossover számára magasra tette a lécet, a Magyarország Autója 2020 díjra jelölt Nissan Juke új generációjának érkezése ezúttal is meghatározó újdonságot jelent a szegmensben. A vezetés öröméből semmit sem áldoz fel a megújult Juke, amely új szintet képvisel teljesítményben és technológiai fejlettségben is, mindezt rendkívül jellegzetes, de a korábbinál tágasabb coupé-crossover formába foglalva.

Az átlagból kitűnő formatervének köszönhetően a Nissan Juke lelkes fogadtatásra talált Európában, amit a jelenleg a földrész útjain futó közel egymillió eladott példány is jelez. A Juke következő generációját a crossoverekre jellemző praktikum mellett kifejezetten a dizájnt, technológiát és teljesítményt egyaránt nagyra értékelő európai autósok igényei szerint fejlesztették.

A nagyobb méretekkel, sportos fellépéssel, markáns 19 hüvelykes könnyűfém kerekekkel és coupészerű stílussal visszatérő Nissan Juke alapfelszereltségben is LED technológiával érkezik. A hátsó lábtér 5,8 centiméterrel, a hátsó fejtér 1,1 centiméterrel lett nagyobb, míg a csomagtartó befogadóképessége 20 százalékkal nagyobbra, 422 literre nőtt.

A változatlanul kompakt, elődjénél 23 kilogrammal könnyebb új modell méretei a bőséges helykínálat érdekében némileg változtak, hossza így 4210 milliméter, magassága 1595 milliméter, szélessége 1800 milliméter.  Egyetlen motorja 117 LE teljesítményt leadó 1,0 literes, háromhengeres, turbófeltöltős DIG-T, amely hatfokozatú kézi, illetve hétfokozatú duplakuplungos (DCT) sebességváltóval rendelhető. Az új Juke is a Nissan több szakmai díjjal elismert angliai üzemében, Sunderlandben készül majd. Az európai piacokon az első példányokat november végétől vehetik majd át új tulajdonosaik.

1 Comment on Újjászületett a Nissan Juke

  1. A mi NISSAN JUKE kocsink kb. nyolc éves,aránylag meg vagyunk vele elégedve. Amit nehezen lehetett megszokni az a kis csomagtér, az esőtörlő lapát kis köríve az anyósülés előtt. Két- három éve jelentkezett a rádió feletti kis ablaknál -időt,egyebeket mutat-,hogy induláskor még világít, majd később elhalványodik és egy rövid idő elteltével elsötétedik és nem mutatja az információkat, ami hosszabb út esetén bosszantó. Mivel a szakszerviz nem tud vele mit kezdeni, tanácsot szívesen elfogadok Önöktől!Üdvözlettel, Fekete Józsefné.

Comments are closed.