Jó hír Németországból

Augusztusban a vártnál nagyobb mértékben nőtt havi bázison a német ipari termelés, megfordítva a havi csökkenés május óta tartó trendjét a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis jelentése alapján.

Augusztusban ár, szezonális és naptári kiigazítással 0,3 százalékkal nőtt az előző havihoz képest a német ipari termelés a júliusi 0,4 százalékos havi csökkenés után. Elemzők 0,1-0,2 százalékos havi növekedést vártak augusztusra. Havi bázison május óta csökkent az ipari termelés Németországban.     Az ipari termelésen belül a feldolgozóipari termelés augusztusban 0,7 százalékkal emelkedett az előző havihoz képest, az alapanyagok termelése 1,0 százalékkal nőtt, a beruházási javak termelése 1,1 százalékkal emelkedett, a fogyasztási cikkek termelése viszont 1,0 százalékkal csökkent. Az energiatermelés augusztusban 1,7 százalékkal csökkent az előző havihoz képest, az építőipari termelés pedig 1,5 százalékkal lett alacsonyabb.

Az egy évvel korábbihoz képest ár, szezonális és naptári kiigazítással 4,0 százalékkal csökkent az idén augusztusban a német ipari termelés. Júliusban 3,9 százalék volt az ipari termelés csökkenése éves bázison.