Ötcsillagos az új 2008

Elődje kiváló teljesítményét megismételve az új generációs Peugeot 2008 városi szabadidőjármű is a létező legjobb, ötcsillagos eredményt érte el az Euro NCAP napokban zárult őszi vizsgálat-sorozatán.

A biztonsági csomaggal felszerelt, második generációs Peugeot 2008 minden részterületen kiválóan teljesített, és ezzel kiérdemelte a maximálisan adható, ötcsillagos minősítést az Euro NCAP független járműbiztonsági szervezet átfogó vizsgálatán. A modellhez olyan fejlett biztonsági, illetve félautonóm (részlegesen a vezető beavatkozása nélküli közlekedésre alkalmas) funkciók rendelhetők, amely ma még magasabb kategóriákban sem magától értetődők. A sáv közepén tartó asszisztens vagy a járművet megállásig fékező, majd onnan automatikusan újra elinduló adaptív sebességtartó automata kényelmesebbé, pihentetőbbé és természetesen biztonságosabbá teszi az autót.

Ezeket a funkciókat ugyanúgy alapáron kínálja a Peugeot 2008, mint az útjába kerülő járművet vagy gyalogost felismerő, előttük automatikusan fékező rendszert. Ez utóbbi városi sebességnél hibátlanul tette a dolgát, maximális részpontszámot érdemelve ki, ugyanúgy, ahogy az opciós biztonsági csomag részeként kínált, kerékpárost felismerő rendszer is tökéletesen működött, megakadályozva az ütközést. Mivel ez a biztonsági csomag a modell minden kiviteléhez rendelhető, a Peugeot 2008 minden vásárlója élvezheti a típus Euro NCAP által tanúsított, legmagasabb szintű utasvédelmi színvonalát.