Akkora a kereslet a Karoqra, hogy két új üzemben is gyártják

csiphiány
A Škoda reagált a Karoq iránti továbbra is nagy keresletre: december 12-én Nyizsnyij Novgorodban kezdetét vette a kompakt-SUV sorozatgyártása. Kvasiny, Mladá Boleslav és Ningbo mellett az oroszországi gyár a Karoq újabb termelési helyszíne, 2020-tól pedig Pozsonyban is beindul a gyártása.

Michael Oeljeklaus, a Škoda igazgatótanácsának a termelés és a logisztika területeiért felelős tagja hangsúlyozta: „2017 októberi piaci bevezetése óta kompakt SUV-modellünk az egész világon meghódította a vásárlókat, s a kereslet jelentősen felülmúlja a kínálatot. A Volkswagen-csoport termelési hálózatának, valamint GAZ oroszországi szerződéses gyártópartnerünkkel folytatott együttműködésünknek köszönhetően további mennyiséget állíthatunk elő e modellből, jobban kiszolgálva a Karoq iránti folyamatosan erős keresletet.”

Nyizsnyij Novgorodban a Karoq CKD-készleteit (completely-knocked-down) szerelik össze, amely harmadik Škodaként az Octavia és a Kodiaq mellett készül az oroszországi helyszínen.

2020 őszétől Szlovákia fővárosában, Pozsonyban, MKD-gépkocsik (medium-knocked-down) összeszerelése formájában készül majd a Karoq, amelynek karosszériáját továbbra is a Kvasinyban működő üzemben gyártják, illetve fényezik. Pozsonyban egyebek mellett már az akkumulátorhajtású, tisztán elektromos Škoda Citigoe iV is készül.

A Karoq már mintegy két évvel gyártáskezdetét követően, 2019 szeptember közepére elérte a negyedmilliós gyártási darabszámot. Az elmúlt év során a cseh autógyártó világszerte 115 700, míg 2019 első tizenegy hónapja alatt további 137 700 darabot szállított ki belőle ügyfeleinek, a Karoq ezzel jelenleg a Škoda legkeresettebb modelljei közé tartozik.