Nem fogy a Geely

Geely
Tavaly 9 százalékkal csökkent a Geely Automotive Holdings, a legnagyobb kínai autógyártó eladása, de a cég az idei évre már mintegy négy százalékos növekedést várt.

Az autonews.com összefoglalója szerint a Geely Automotive Holdings tavaly eladott autóinak száma 9 százalékkal, 1 millió 361 ezer 560-ra esett, különösen az áprilistól szeptember végéig tartó időszakban zsugorodott az értékesítés. Tavaly októberben és novemberben már 1-1 százalékkal, decemberben pedig 39 százalékkal nőtt az eladott autóinak száma.     A cég az idei évre 1,41 millió autó értékesítését tervezi, ami 3,7 százalékkal felülmúlja a múlt évit.

A Geely anyacége, a Zhejiang Geely Holding Group mintegy 10 százalékos részesedéssel rendelkezik a Daimlerben, és 5 százalékos hányada van az Aston Martinban. A Geely a brit Lotus Cars 51 százalékos tulajdonosa és 2010-ben megvásárolta a Volvo Cars svéd autógyártót.  Sajtóértesülések szerint a Geely tárgyalásokat folytat részesedés vásárlásáról az Aston Martin brit sportautógyártóban.