A jövő elektromobilitási megoldásai Debrecenben születnek

Debrecenben, a hazai gazdaság egyik legdinamikusabban fejlődő városában olyan meghatározó nemzetközi vállalatok is hozzájárulnak a növekedéshez, mint a Vitesco Technologies Hungary Kft, a Continental elektromobilitással foglalkozó vállalata. Makray Réka HR Igazgató beszél arról, hol tart a toborzás és melyek a következő mérföldkövek a vállalat életében.

Fotó ReMa Conti Official 2Az autóipar az elmúlt bő egy évében komoly átalakuláson megy keresztül, hogyan érinti ez a jelenség a debreceni Vitesco Technologies Hungary Kft. terveit?

A Vitesco Technologies az egyik legdinamikusabban fejlődő autóipari területre fókuszál, az elektromobilitásra. Az egyik legnagyobb hatású folyamat az iparágban, hiszen a fenntarthatóság, a környezet megóvása, a vezetési élmény és az egyéni vásárlói preferenciák következtében rendkívül magas növekedési pályára állt az ezen megoldások iránti igény. A hazai gyárunk is ezen a területen érdekelt, elektronikai termékeink az elektromos autók gyártói számára készülnek. Annak érdekében, hogy versenyképesek legyünk innovatív és magas hozzáadott értékű termékeket biztosítsunk. A Continental elektromobilitással foglalkozó területeként külön működési önállóságot és saját identitást is kapott a tavalyi évben a Vitesco Technologies márkanévvel. Az új név leírja a küldetésünket, miszerint mozgásba hozzuk a jövő mobilitását, úttörő megoldásokon dolgozunk együttműködésben a munkatársainkkal és a partnereinkkel. Nagy a verseny, de felkészültünk és jó alapokkal indul az új fejezetünk.
Milyen létszámmal terveznek, mennyi munkatársuk van jelenleg? A következő időszakban milyen munkaerőt várnak?

Januárban csatlakozott hozzánk 100. munkatársunk és tartjuk a toborzási tervünket, amire nagyon büszkék vagyunk. Örömmel tapasztaljuk, hogy az új munkatársak számára fontos a jövő technológiai megoldásain dolgozni, mely biztosítja a környezetkímélőbb és fenntartható mobilitást. Komoly fejlődési és tanulási lehetőségek is vonzzák a munkavállalókat a Vitesco Technologies- hoz. A 2020-as évben is magas létszámmal veszünk fel munkatársakat, az első félévben nagyobb arányban mérnöki és további támogatói munkaköröket hirdetünk meg. Ahogy a gyártás beindul elindul a termelési munkakörök betöltése is, ez várhatóan inkább az év második felében várható.  A tervezett 450 fős létszámunk várhatóan már 2021-ben elérjük.
Az utóbbi időben sokat lehetett olvasni arról, hogy a debreceni Vitesco Technologies együttműködik a Debreceni Egyetemmel, a szakképzési centrummal és rendszeresen jelen vannak állásbörzéken, szakmai rendezvényeken. Miért fontos ez a célcsoport a vállalatuk számára?

A Debreceni Egyetemmel stratégiai megállapodást kötöttünk tavaly ezen belül nagyon szoros együttműködést alakítottunk ki a Mechatronikai tanszékkel, melynek eredményeképp 2020 szeptemberétől elindul az MSC szakon a Vitesco modulok oktatása is. Jelen vagyunk továbbá a Gépészmérnöki tanszék oktatásában is és tervezzük az egyetemi kapcsolatok bővítését további együttműködések formájában.  Külön öröm számunkra, hogy a Mechatronikai szakest támogatói voltunk tavaly, ezt a támogatását szeretnénk hagyománnyá tenni. A Debreceni Szakképzési Központtal is megkötöttük a stratégiai megállapodásunkat, mely értelmében bekapcsolódunk a duális oktatási rendszerbe és a cégre szabott tudást fogunk megosztani, elsőként a Brassai Szakiskolában. Fontos számunkra az utánpótlás kinevelése, a további fejlődési lehetőségek felajánlása akár helyi, akár a cégcsoporton belüli nemzetközi karrierutak keretén belül.