Bokrétaünnep Debrecenben

Elérte a legmagasabb pontját a Deufol német logisztikai cég debreceni gyárának épülete, az ebből az alkalomból tartott bokrétaünnepen az iparcsarnok tetején egy földlabdás facsemetét helyeztek el, ami a későbbiekben a csarnokhoz tartozó kertbe kerül.

A Deufol hétmilliárd forintos beruházással 120 új munkahelyet teremt a városban, és további fejlesztésekben gondolkodik.   Jürgen Hillen, a cég ügyvezető igazgatója – aki a járványhelyzet miatt nem lehetett jelen a bokrétaünnepen – korábban azt mondta, a 20 millió eurós beruházással Európa legmodernebb logisztikai és csomagolóüzemét építik fel Debrecenben, amely egyben a Deufol délkelet-európai regionális központja is lesz.    Hozzátette: a Deufol az ellátási lánc megoldások és az ipari csomagolások globális piacvezetője, 12 országban, 90 helyszínen 2300 embert foglalkoztat, a debreceni lesz a 91. üzemük. Szolgáltatási körükhöz tartozik az export- és ipari csomagolás, logisztikai szolgáltatások, valamint az ellátási lánc mentén megvalósuló innovatív IT-megoldások. A cégcsoport tavaly 265 millió euró forgalmat ért el.

Elek Gergő, a Deufol Hungary regionális operatív igazgatója arról számolt be, hogy ideiglenes debreceni telephelyükön már beindították a saját famegmunkálást, de nagyon várják, hogy birtokba vehessék új épületeiket és logisztikai parkjukat a déli ipari övezetben. A Deufol új logisztikai parkja várhatóan szeptember elején fog megnyílni, ami azt jelenti, hogy a teljes kivitelezés kevesebb,mint egy év alatt készül el a 2019 októberi kapavágási ünnepséget követően.