Jubilál a kísérleti motorgyártó központ

Tíz éve támogatja a győri kísérleti motorgyártó központ a Volkswagen-konszern motorprojektjeit a kezdetektől egészen a sorozatgyártásig. A projekteknél már a fejlesztés korai szakaszától szorosan együttműködik a gyártás, a gyártástervezés és a konstrukció. A kísérleti motorgyártó központ kísérleti- és előszériás motorok gyártásával, valamint új erőforrások és gyártási technológiák vizsgálatával biztosítja a zökkenőmentes átmenetet a fejlesztési fázis és a sorozatgyártás között.

„Kísérleti motorgyártó központunk az elmúlt tíz évben egy széles spektrumú kompetencia központtá fejlődött, amely hidat képez a fejlesztés, a gyártástervezés és a gyártás területei között. Az együttműködést központunk szakmai tudásával, specialistáink agilis munkavégzésével, valamint hatékonyságnövelő és szinergiahatások megteremtésével erősíti a teljes konszernben“, mondta Alfons Dintner, az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke. „Tíz évvel ezelőtt mindössze húsz munkatárssal kezdte meg működését a kísérleti motorgyártó központunk, ma immár 200 magasan képzett munkatársunk dolgozik itt. Időközben kompetencia központunk az elektromos meghajtásokért is felel, valamint a győri Széchenyi István Egyetem külső tanszékeként is működik.“

kiserletimotorgyarto2

Az Audi Hungaria Kísérleti Motorgyártó Központja 2010-ben nyitott meg azzal a céllal, hogy a sorozatgyártásban szerzett tapasztalatokat a meghajtások fejlesztési folyamatába integrálja. Azóta új kompetenciákkal bővült a központ tevékenysége: a központ szakértői az egész konszernben támogatnak motorprojekteket. Ennek során teljes projekteket koordinálnak a megbízás átvételétől egészen a motorok vevőkhöz történő kiszállításáig. A központ műhelyeiben jövőorientált technológiák állnak rendelkezésre, mint például 3D nyomtatás, virtuális tesztelések, valamint virtuális motorszerelés. A virtuális technológiák bevetése egyre nagyobb hangsúlyt kap, mert általa jelentős idő- és költségoptimalizálás érhető el, valamint növelhető a gyártás hatékonysága is.