A századik munkatárs csatlakozott a mesterséges intelligenciát kutató csapathoz

Continental

A Continental technológiai vállalat magyarországi tevékenysége újabb mérföldkőhöz érkezett. A biztonságos közlekedés elősegítését és a mobilitás forradalmasítását céljaként megfogalmazó globális vállalat 10 hazai egysége közül, a budapesti mesterséges intelligencia fejlesztő központ fejlődésének egy meghatározó pillanatához érkezett.

A Continental ADAS üzleti egységéhez tartozó budapesti csapathoz 2020. július 1-jén csatlakozott a 100. munkatárs. Július 20-án rendhagyó keretek között – betartva a koronavírus terjedését gátló előírásokat – együtt ünnepelték ezt a mérföldkövet a budapesti iroda munkatársai az üzleti egység német vezetőivel fizikai és a digitális térben. A Continental ADAS üzletágának képviseletében jelen volt Karl Haupt az üzletág leköszönő vezetője és Frank Petznick, aki 2020. augusztus 1-jétől írányítja az üzletágat, illetve Annika Ratte-Front, az ADAS World Model Solutions terület vezetője.

Még 2018. január 30-án jelentette be a Continental, hogy önvezetéshez kapcsolódó mobilitási megoldások fejlesztésére Magyarországon, Budapesten létesít fejlesztőközpontot, amely egység az első időszakban a kamera alapú érzékelési megoldások szállításáért lesz felelős. A 2019. február 21-én tartott irodamegnyitó eseményen már az üzleti egység szempontjából meghatározó projekteken dolgozó csapatként ünnepelhetett a gépi tanulás szakértőkből, beágyazott algoritmus fejlesztőkből, computer vision szoftvermérnökökből, infrastruktúra mérnökökből, projekt menedzserekből és adat mérnökökből álló közösség. A sikeres építkezést követően és a folyamatos létszámbővítéssel párhuzamosan a budapesti Continental munkatársak felmutatható sikereket értek el a gépi tanulási módszerek fejlesztésében, alkalmazásában, illetve integrálásában.