Gyártáskorszerűsítés Jászberényben

Korszerűsödött a speciális futógörgőgyártás a jászberényi székhelyű Flex-Coop Kft.-nél, a több mint 594 millió forintos beruházás megvalósítására csaknem 300 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a cég a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) pályázatán – közölte a társaság.

A tájékoztatás szerint görgőgyártó munkaállomások létesültek és a görgőgyártás hulladékát újrahasznosító rendszert telepítettek a szakemberek a kft. jászberényi telephelyén.    A beruházásnak köszönhetően az úgynevezett HDPE görgőgyártás gyorsabb és hatékonyabb lett. A termékkör bővülhetett az amerikai piacról felmerült igényeket is kielégítő, szélesebb mérettartományú görgőkkel.

A Flex-Coop Kft. 1986-ban alakult, fő tevékenysége az egyedi gépgyártás. A társaság a kilencvenes évektől többször vett részt komplett gyárak, üzemek, technológiák transzfereiben is. A jelenlegi beruházással érintett EU-ROLLER márkanéven forgalomba kerülő, 2014-ben Magyar Termék Nagydíjat kapott speciális futógörgővel a társaság jelentős beszállítója a nemzetközi bányaiparnak, cementgyáraknak, hulladékfeldolgozóknak, erőműveknek és más külszíni vagy poros technológiát alkalmazó cégeknek. A kft.-nél – a jászberényi és a bátonyterenyei telephelyen – mintegy hatvan ember dolgozik.    A cég többek között Ausztráliába, az Amerikai Egyesült Államokba, Indonéziába, Chilébe, Oroszországba, Ukrajnába, Kínába valamint Németországba és Finnországba exportál.

A nyilvános cégadatok szerint a jászberényi székhelyű Flex-Coop Kft. nettó árbevétele 2019-ben több mint 1,1 milliárd forint volt, adózott eredménye pedig meghaladta a 40 millió forintot.    A társaság tájékoztatása szerint az exportból származó árbevétel aránya 30 százalék felett volt az elmúlt években. A cég export árbevételének 90 százaléka görgőgyártásból származott.