Osztrák gyárat venne a Tatra

cseh
A cseh Tatra teherautógyár osztrák médiajelentések szerint érdeklődik a MAN bezárásra ítélt üzemének átvétele iránt a felső-ausztriai Steyrben.

A Volkswagen-konszern haszongépjármű-gyártó érdekeltsége a Traton, a MAN anyavállalata bezárni készül a 2300 alkalmazottat foglalkoztató teherautó gyártó üzemet Steyrben, a telephely és a munkahelyek megőrzésére 2023-ig adott garancia ellenére is.     “Megerősíthetem, hogy a Tatra érdeklődik a Steyr-i üzem iránt” – idézte a felső-ausztriai Oö. Nachrichten regionális lap a Tatra ausztriai képviselőjét, Anton Buceket. A német anyavállalat tervei ismeretének hiányára hivatkozva azonban a Tatra képviselője nem bocsátkozott részletekbe.    A Tatra évente mintegy 1400 nehéz tehergépjárművet gyárt, és megrendelése az idén az iparági trenddel ellentétben 30 százalékkal emelkedtek.

A felső-ausztriai MAN üzem megmentésével kapcsolatban korábban egy osztrák befektetői konzorcium felállításáról tett említést Margarete Schramböck gazdasági miniszter, mondván, vannak érdeklődők és folyamatban vannak a tárgyalások is. Az azonban egyelőre nyitott kérdés, hogy ebben a javasolt felállásban mit gyártana az üzem és mennyi munkahelyet lehetne megőrizni.