Jut magyar állami pénz az indiai beszállítónak is

Az indiai tulajdonú, autóipari Samvardhana Motherson Group (SMG) 5,6 milliárd forintból fejleszti győri, mosonmagyaróvári, mosonszolnoki és túrkevei telephelyeit, Kecskeméten pedig új üzemcsarnokot épít. A beruházáshoz a magyar kormány 2,1 milliárd forint támogatást biztosít – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter Kecskeméten.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: a Motherson-cégcsoport Magyarország, a magyar kormány szövetségese a világjárvány okozta gazdasági kihívásokkal szemben folytatott rendkívüli harcban.    A munkahelyek elvesztése ellen és a munkanélküliséggel szemben folytatott harcban azok a vállalatok a kormány legjobb szövetségesei, amelyek a mostani nehéz körülmények ellenére is újabb és újabb beruházásokkal fejlesztenek, válnak versenyképesebbé, őrzik meg a náluk lévő munkahelyeket és hoznak létre újakat – fogalmazott.

Vivek Chaand Sehgal, a Samvardhana Motherson Group elnöke elmondta: a Magyarországon 11 éve működő vállalkozásnak mára már hét telephelye van. A Motherson-cégcsoporthoz tartozó SMR vállalat országosan jelenleg nagyjából 3300 ember számára nyújt munkalehetőséget, míg világszerte több mint 135 ezer dolgozót foglalkoztatnak 5 kontinens 41 országának több mint 270 gyárában.    A Motherson-csoport folyamatos fejlődésének és a visszapillantó tükröket, valamint lökhárító elemeket és műszerfal elemeket gyártó leányvállalatai sikerének köszönhetően a cégcsoport 2025-ig tartó, következő ötéves stratégiájában is kiemelt szereplőként tekint Magyarországra – mondta a csoport alapító elnöke.   

    A cég tájékoztatása szerint az 1975-ben alapított Samvardhana Motherson Group (SMG) mára a világ egyik kiemelkedő autóipari alkatrészgyártója. Üzleti portfóliója a termékek széles körét öleli fel: vezetőfülkék, lökhárítóborítások, visszapillantó tükrök, kamerarendszerek, világító rendszerek, külső és belső kárpitozás, kábelrendszerek, légkondicionáló rendszerek és terepjáró vezetőfülkék. Az SMG emellett hűtőrendszereket, megmunkált és zsugorított fém alkatrészeket, elasztomer összetevőket, vágószerszámokat, fém bevonatokat és fröccsöntő szerszámokat is gyárt, valamint teljes körű informatikai szolgáltatásokat (IT) és tervező mérnöki szolgáltatásokat is nyújt különféle ipari szegmensek részére.    A cégcsoport a 2019-20-as üzleti évben pro forma alapon több mint 11,29 milliárd dollár értékesítési árbevételt ért el.

 

2 Comments on Jut magyar állami pénz az indiai beszállítónak is

  1. Magyar segítség a fejlődő Indiának….
    Segíts magadon az isten is +segít!!!???…
    barátilag
    J.L.

Comments are closed.