A kínai autópiac felpörgött

kínai, Kínából, Kínában, kínai autóexport
A kínai járműeladások áprilisban már a tizenharmadik egymást követő hónapban nőttek éves összevetésben a járvány miatt tavaly tavasszal bekövetkezett visszaesés után.

Áprilisban 2 millió 250 ezer új járművet adtak el a kínai autókereskedők, ami 8,6 százalék növekedés tavaly áprilishoz képest, amikor a pandémia miatt még komoly korlátozások voltak érvényben az ázsiai országban – közölte a kínai autógyártók szövetsége, a CAAM (China Association of Automobile Manufacturers).    Az idei első négy hónapban 51,8 százalékkal, 8 millió 750 ezerre nőtt az autóeladás a tavalyi azonos időszakkal összevetve, amikor 32,1 százalékos csökkenést regisztráltak éves szinten.

Az alternatív meghajtású NEV (new energy vehicles) kategóriában 180 százalékkal, 206 ezerre nőttek az eladások áprilisban. A NEV kategória foglalja magában a teljesen elektromos hajtás mellett a többi, a fosszilis energiahordozókhoz képest alternatív hajtáslánccal rendelkező, így a plug-in hibrid és a hidrogén üzemanyagcellás járműveket is.    Egy másik kínai autóipari szervezet, a CPCA arról számolt be, hogy áprilisban 25 ezer 845 Tesla autót értékesítettek Kínában, 27 százalékkal kevesebbet mint márciusban.