20 éve készülnek modern Minik Oxfordban

Oxfordban
Oxfordban ünnepelt a Mini: a modern Mini sorozatgyártásának huszadik évfordulóját ünnepelve Károly herceg személyesen látogatott el a brit márka oxfordi otthonába, hogy megismerje a négykerekű egyéniségek mögötti embereket és hogy betekintést nyerjen a hosszútávon fenntartható sorozatgyártás folyamataiba, illetve fejlesztési innovációiba.

Károly herceg az oxfordi üzem gyártócsarnokában a létesítmény mintegy 130 munkatársával találkozott, valamint azokkal a szakemberekkel, akiknek köszönhetően a tisztán elektromos meghajtású Mini Cooper SE termelési folyamatait fennakadások nélkül sikerült integrálni a már meglévő gyártósorokba. Oxford ezzel a BMW Group első olyan üzemévé lépett elő, ahol a tisztán elektromos meghajtású és a belsőégésű erőforrással szerelt modellek egyazon gyártósoron látnak napvilágot. A Cooper SE tavaly ünnepelte nemzetközi világpremierjét. Látogatása részeként Károly herceg egy elkészült Mini Cooper SE modellt is levezetett a gyártósorról.

A Mini oxfordi gyára immár több mint 108 éve a brit prémiummárka központja, ahol jelenleg több mint 3700 magasan képzett munkatárs és gyakornok dolgozik. Koordinált, olajozottan működő csapatmunkájuk eredményeként Oxfordban naponta körülbelül ezer új Mini gurul le a gyártósorokról – 67 másodpercenként egy.

A 2030-as évek elejére a Mini lesz a BMW Group első olyan márkája, amelynek modellpalettáján kizárólag tisztán elektromos meghajtású autók sorakoznak.