Három szóból ért a navigáció

NNG
Az NNG bejelentette, hogy a what3words iGO navigációs motorba való beépítésével segíti elő, hogy az autógyártók választható beépített navigációs funkcióként kínálhassák a what3words alkalmazást. A funkcióval felszerelt járművek vezetői csupán három szó megadásával bárhová pontosan odatalálhatnak.

Az autóipar globális szoftverbeszállítójává nőtt NNG teljes körű intelligens, biztonságos és online megoldásokat fejleszt a mobilitást elősegítésére. Ezek a megoldások olyan beágyazott és új, felhőalapú alkalmazások és szolgáltatások beépítését teszik lehetővé az autógyártók és a beszállítók számára, amelyek kielégítik a vásárlók biztonsági, kényelmi, információs és szórakoztatással kapcsolatos igényeit.

Az utcanevek már elmaradnak a 2021-es elvárások mögött. Sokszor bonyolult és időigényes feladatot jelent, ha a vezetőnek külön be kell írnia a címet a jármű navigációs rendszerébe; ráadásul a címek sokszor nem bizonyulnak elegendőnek egy-egy adott hely pontos meghatározásához. A what3words megoldást nyújt az efféle problémák kiküszöbölésére. Minden három négyzetméteres területhez három véletlenszerűen kiválasztott szó egyedi kombinációját rendeli: ez a what3words által meghatározott cím. Például az NNG budapesti központjának a bejáratát a következő háromszavas cím adja meg: rátalál.bükkfa.dobverő. A what3words-címmeghatározást használó járművek vezetői mindig eljutnak a kívánt úti célhoz – már az első próbálkozásra.