Elkészült a hatmilliomodik ABS szelep

ABS szelep
Bíró Attila, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. ügyvezető igazgatója (középen), Kristofik Arnold, minőségmenedzsment vezető (jobb oldalon), Molnár Csaba szegmensvezető (bal oldalon)
A Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. a kecskeméti telephelyén elkészült a hatmilliomodik ABS szelep.

Mint a legtöbb fejlesztés, az ABS is először a személygépjárművekben jelent meg. Az ABS blokkolásgátló rendszer a fékerő csökkentésével megakadályozza a kerekek blokkolását, ezáltal a jármű kormányozható marad és nem csúszik ki irányíthatatlanul. Teherautó pótkocsiknál és csuklós járműveknél az ABS rendszer akadályozza meg a jármű úgynevezett „bebicskázását” vészfékezés közben, amikor is a vontatmány irányíthatatlanná válik és „visszacsuklik”. Mint fejlesztőpartner, a Knorr-Bremse 1981-ben fejlesztette az első sztenderd ABS rendszert teherautókra.

ABS szelep

„Az ABS szelep a termékportfóliónk egy alapvető része, már több, mint 10 éve gyártjuk. Termékeinket a hat legnagyobb haszongépjármű-gyártónak szállítjuk be, így szinte minden típusban megtalálhatók. A Knorr-Bremse gondoskodik arról, hogy ezek a többtonnás járművek biztonsággal megálljanak az utakon nap mint nap, akár vészfékezéskor is” – mondta el Bíró Attila, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. ügyvezető igazgatója.

A vállalat gyártóüzeme több, mint 30 éve üzemel Kecskeméten, jelenleg 21 ezer négyzetméteren közel ezer dolgozó állítja elő termékeit teherautók és buszok fékrendszereibe. Kutatás-fejlesztési tevékenysége budapesti fejlesztőintézetében és Kecskeméten működik.