„Az én munkám akkor ér véget, amikor a jövőnk élhetőbb és tisztább, mint a jelenünk!”

Continental

A hazánkban már közel 30 éve jelen lévő, a mobilitás ökoszisztémáját alakító Continental vállalat már kilenc lokációban végez gyártó, fejlesztési és kereskedelmi tevékenységet Magyarországon, ezáltal is hozzájárulva a közlekedés biztonságosabbá és tisztává tételéhez. A munkavállalók hazánk mellett Németországtól az ázsiai országokon keresztül az Egyesült Államokig a világ 58 országában próbálhatják ki tudásukat. A német technológiai cég – mely idén ünnepli 150 éves évfordulóját – 193 ezer munkatársa a lehető legkorszerűbb technológiákkal és eszközökkel végzi a munkáját, a gyártásból kikerülő termékek, illetve a fejlesztési területen elkészülő szoftverek és szolgáltatások pedig a Continentalnál tetten érhető folyamatos innovációról tanúskodnak. Röviden összefoglalva ezt szűrhetjük le a vállalat munkatársaival készített interjúkból, amelyek közül az egyiket most megosztjuk olvasóinkkal. Gál István folyamatmérnökként dolgozik a budapesti Continentalnál.

Mit csinál pontosan a munkája során?

Folyamatmérnökként dolgozom a budapesti Continentalnál a 48V BSG Mild Hybrid generátor projekten. Az én munkám a gyártósorok felkészítése és fejlesztése a folyamatos gyártásra. Amikor napi 24 órából 24 órában folyamatos a gyártás, nagyon a fontos a gyártósorok és a folyamatok stabilitása fenntarthatósága. Egy ilyen gyártás támogatása és fejlesztése rendkívül izgalmas és kihívásokkal teli. A 48V BSG generátor projekt nürnbergi és a budapesti csapat együttműködésével valósult meg. Ezt a generátort a mild hibrid hajtásrendszerekben alkalmazzák. A vízió a projekt mögött az autó károsanyag-kibocsájtását csökkenteni az élhetőbb tisztább jövő érdekében.

 Hogyan néz ki egy átlagos munkanapja?

A napom a gyártógépek ellenőrzésével kezdődik. A társosztályokkal közösen kiértékeljük a gyártósoraink teljesítményét. A legfőbb szempontok a minőség és a folyamatos gyártás fenntartása, fejlesztése. Ezt követően sorbejárást tartunk a technikusokkal és a sorvezetőkkel. A közvetlen visszajelzések rendkívül fontosak a számomra, ezért mindig megbeszéljük az esetleges nehézségeket és folyamatban lévő fejlesztések tapasztalatait. A nap további részében figyeljük a folyamatokat és keressük a további fejlesztési lehetőségeket.

 Mi jelenti a legnagyobb motivációt a munkája során?

Nagyon izgalmas belegondolni, hogy az utcákon már a mi általunk gyártott indító generátorok csökkentik az autók károsanyag kibocsájtását. Nem csak Európában, hanem az USA-ban és Ázsiában egyaránt. Azon felül, hogy egy jó előrelépési lehetőség volt, én nagyon élveztem, hogy a projekt során rengeteg új technológiát ismerhettem meg. Sokat tanulhattunk egymástól mind a közvetlen, mind a külföldi kollégáktól. Egy nagyon összetartó csapat alakult ki, akikhez bármikor fordulhatok, ha nehézségekbe ütközök.

Ajánlaná ismerőseinek a Continentalt, mint munkahelyet?

Számomra a Continental folyamatos lehetőséget nyújt a fejlődésre emberileg és szakmailag egyaránt. Az ipar 4.0 leginnovatívabb technológiáit használva minden nap rejt valami kihívást magában, valami esetet, amit meg kell oldani és ha ez sikerül, akkor biztosított a sikerélmény, ami egy fontos tényező a szürke hétköznapokban. A Continental számomra egy nagyon jó közösséget jelent, így jó szívvel ajánlanám az ismerőseimnek!

(x)