Elkészült a balatonfüredi tudáscentrum

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Science Park programjának részeként elkészült a BME Balatonfüredi Tudáscentrum (BTC) – közölte az intézmény.

Az egyetem Science Park programjának első vidéki létesítménye a Széchenyi 2020 program keretében épült föl 1,974 milliárd forint uniós támogatásból. A centrum tíz oktató- és kutatóhelyiséggel, két előadóval és négy tárgyalóval, 275 hallgatói munkaállomással és 30 fős kutatói-adminisztrációs kiszolgálására alkalmas kapacitással rendelkezik. Egyszerre lesz tehát információs, kapcsolattartó és koordinációs központ, amely együttműködéseket alakít ki a térség iparvállalataival, és ösztönzi a felsőoktatási és innovációs együttműködéseket – írták.

A közlemény hangsúlyozza: az új létesítmény gyakorlatorientált, szakmaspecifikus képzései, továbbképzései, tanfolyamai az ipari együttműködéseknek köszönhetően azonnal hasznosítható tapasztalati tudást adnak. A térség vállalkozásai, intézményei számára innovációs szolgáltatásokat is biztosítanak.    Az egyetem abban bízik, hogy az új létesítmény hozzá fog járulni a térség fejlődéséhez, a helyi cégek versenyképességéhez – olvasható a közleményben.