Nyereséget tervez a pápai beszállító

A pápai Astotec Automotive Hungary Bt. (korábbi nevén Hirtenberger Automotive Safety Hungary) idei üzleti tervében az előző évinél mintegy 9 százalékkal magasabb, 25 milliárd forintos nettó árbevétel szerepel, a nyereség megőrzése mellett, amelynek elérésére minden esély megvan – közölte Retkes Gábor, a cég ügyvezetője.

A tájékoztatása szerint a vezetésbiztonság területén magas technológiát képviselő osztrák vállalatcsoport, és velük együtt a hazai gyáregysége, a Hirtenberger Automotive Safety Hungary Gyártó és Kereskedelmi Bt. nevet váltott, 2021. október 1-jétől Astotec néven folytatja működését.    Közlésük szerint jelentős mérföldkő volt az osztrák, így a hazai vállalat életében, amikor a tulajdonosok 2019-ben úgy döntöttek, hogy kilépnek a fegyveriparból, s a szerkezetátalakítás jegyében eladták a fegyverüzletágukat.    Fejlett infrastruktúrájával, korszerű technológiáival és tapasztalatával a magyarországi cég folyamatosan bővíteni tudja a termékportfólióját, és hosszú távú, stabil vállalatként tartozik az ausztriai bázisú, immár Astotec-csoporthoz.

Az Astotec Automotive Hungary Gyártó és Kereskedelmi Bt. a Magyarországon 2001 óta meglévő pápai telephelyén több mint ezer munkatársával 30 millió utas- és gyalogosvédelmi terméket állít elő évente. A 2020-as üzleti évét csaknem 23 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 500 millió forintos adózás előtti eredménnyel zárta, saját tőkéje tavaly év végén megközelítette a 6 milliárd forintot – közölte Retkes Gábor ügyvezető.