Ötcsillagos az iX biztonsága

BMW iX
A BMW csoport technológiai zászlóshajója a felnőtt és a gyermek utasok védelmét tekintve is kimagasló eredménnyel vizsgázott.

Tisztán elektromos meghajtásával és digitális szolgáltatásainak gazdag palettájával a BMW iX a személyes mobilitás új korszakának hírnöke – amely ráadásul a legmagasabb szintű biztonságot is garantálja. Ez utóbbit az új autók biztonságát vizsgáló Euro NCAP szakértői is nyomatékosítják, akik a BMW iX modellt a hivatalos töréstesztek eredményei alapján az elérhető legmagasabb, ötcsillagos minősítéssel jutalmazták. A mélyreható tesztprogram során – amelyet 2020-ban tovább szigorítottak – a müncheni központú vállalatcsoport technológiai zászlóshajója nem csupán kimagasló utasvédelméről tett tanúbizonyságot, de azt is bizonyította, hogy legkorszerűbb vezetést támogató rendszerei rendkívüli hatékonysággal képesek megelőzni és megakadályozni egy esetleges balesetet.

Az Év Zöldautója 2022 díjra jelölt BMW iX a Euro NCAP összes típusú töréstesztjét ötcsillagos minősítéssel abszolválta. A felnőtt utasok védelmi szintjének kiértékelése során a szakértő tesztelők többek között az első ülések közé épített új, interaktív légzsák hatékonyságát is kiemelték, amely oldalirányú ütközések esetén kiegészítő védelmet nyújt a sérülések ellen. A BMW iX hátsó üléssorában utazó gyerekek védelmi szintje ugyancsak a lehető legmagasabb minősítést szerezte meg, frontirányú és oldalirányú ütközések esetén egyaránt.

Mindemellett a BMW iX integrált biztonsági koncepciója is a legmagasabb szintű utasvédelmet garantálja. A precízen összehangolt fedélzeti biztonsági rendszerek mellett ez kivételesen masszív vázszerkezetet és mérnökien megtervezett gyűrődési zónákat foglal magába, amelyek elnyelik az ütközések erejét és az erőhatásokat távol tartják az utastértől. A BMW iX vázszerkezete egy alumíniumra épülő térváz-koncepció szénszál-erősítésű utastérrel. A modell tetejét, oldalait és hátsó kialakítását szénszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készült, kivételes torziós merevségű alkatrészek felhasználásával tervezték meg a mérnökök.