Török kézen a román autógyár

A török Ford Otosan vállalat tulajdonába került az amerikai Ford krajovai üzeme, miután a tulajdonosváltáshoz az érintett felek megkapták a hatósági engedélyeket – adta hírül a román Ziarul Financiar című gazdasági napilap.

A tulajdonosváltást március közepén jelentették be a felek. A Ford Otosan, a Ford Motor Company és a Koc Holding közös vállalata, a globális autóipar egyik legrégebben működő és legsikeresebb vegyesvállalata.  A romániai üzemben 2023-tól gyártani fogják a Transit Courier és Tourneo Courier modelleket, amelyeknek teljes elektromos változatát is a romániai üzemben fogják előállítani 2024-től. Emellett a jelenleg gyártott népszerű Ford Puma teljes elektromos változatát is a Románia déli részén levő üzemben fogják gyártani 2024-től.     A Ford Otosan ennek érdekében 490 millió euró értékű beruházást hajt végre, amit a következő három évben valósít meg. Így az üzem termelési kapacitása évi 250 ezerről 272 ezerre nő – írta a Ziarul Financiar.

A tulajdonosváltás bejelentésekor Stuart Rowley, a Ford of Europe elnöke elmondta, hogy a romániai gyártóüzem jelentős szerepet fog játszani az elektromos és haszongépjárművek európai gyártásának a növelésében. “A Ford Craiova ma már egy erős sikertörténet, és hiszünk abban, hogy a Ford Otosan tapasztalatával és szakértelmével a villamosítás és a haszongépjárművek terén még magasabb szintre juthat”  – mondta Rowley március közepén a tulajdonosváltásról.

 

1 Comment on Török kézen a román autógyár

  1. A törökök már Crajovában vannak és közelednek a Kárpátok felé…Jobb félni mint megijedni
    Már ami az autógyártást illeti…
    csakennyi
    barátilag
    J.L.

Comments are closed.