A Renault importőre lehet az AutoWallis

Renault
Renault Arkana
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyével az AutoWallis csoport és a portugál Salvador Caetano közös társasága, az AutoWallis Caetano Holding Zrt. megvásárolhatja a Renault Hungária Kft.-t, ezzel megszerezhetik a Renault, a Dacia és az Alpine kizárólagos importőri jogát – közölte az AutoWallis Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A Renault Hungária felvásárlása október 1-jén zárulhat, a versenyhivatali engedéllyel ehhez minden feltétel adott. A közlemény szerint a tranzakcióval az AutoWallis közelebb jut ahhoz, hogy a Közép- és Kelet-Európa régió meghatározó mobilitási szolgáltatója legyen. A társaság a térség 14 országában van jelen.

Az AutoWallis és portugál partnere tavasszal jelentette be a Renault Hungária felvásárlását. Az AutoWallis Caetano Holding Zrt.-t ennek érdekében hozták létre 50-50 százalékos tulajdoni hányaddal.

Az AutoWallis nagykereskedelmi tevékenysége az elmúlt években dinamikusan bővült, a legutolsó nagyobb tranzakciójuk az Opel négy országra kiterjedő importőri jogának megszerzése volt. Nagykereskedelmi üzletágukhoz tartozik az Isuzu, a Jaguar, a Land Rover és a Saab alkatrészek utánpótlása, valamint a SsangYong és Opel. A kiskereskedelmi üzletág többek között a BMW személyautók és motorkerékpárok, az Alpine, Dacia, Isuzu, Jaguar, Kia, Land Rover, Maserati, Mini, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, SsangYong, Suzuki, Toyota és a Sixt rent-a-car márkákat képviseli.

A társaság a 2021-es évet 195 milliárd forintos bevétellel, 7,82 milliárd forint ebitdával (pénzügyi tételektől tisztított, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) és 3,24 milliárd forint adózott eredménnyel zárta a csoport.

 

1 Comment on A Renault importőre lehet az AutoWallis

Comments are closed.