Termel az új présüzem Kecskeméten

présüzem
Megkezdődött a termelés a kecskeméti gyár új, mintegy 23 ezer négyzetméteres présüzemében – közölte a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.

A tájékoztatás szerint, a kecskeméti gyár két év alatt elkészülő, második présüzemében egy olyan, csúcstechnológiás présutcát alakítottak ki, amely biztosítja a présszerszámok telephelyek közötti cserélhetőségét.
A borító karosszériaelemeket előállító présutca és az új vagy átalakított présszerszámok teszteléséhez szükséges próbaprés mellett az új présüzemben egy lézer lemezvágó gépsor is helyet kap, amely feleslegessé teszi az eddig használt nagy vágószerszámok előállítását.    Mint írják a gyárban készülő kompakt gépjárművek nagyobb arányban állnak majd helyben készült alkatrészekből. A présüzem ugyanakkor világszerte is növeli a “Made in Kecskemét” alkatrészek számát, hiszen préselt acél- és alumínium alkatrészekkel látja majd el az autógyártó globális termelési hálózatát is.

A működés során a vállalat nagy jelentőséget tulajdonít a fenntarthatóságnak: a keletkező alumíniumhulladékot csaknem teljes mértékben újrahasznosítják. Ennek energiaigénye huszada az újragyártásához szükséges energiának. A kecskeméti gyár 2021-ben alig több mint 135 ezer járművet gyártott, mintegy 25 ezerrel kevesebbet, mint 2020-ban.

 

1 Comment on Termel az új présüzem Kecskeméten

Comments are closed.