2,98 milliárd forintért kelt el a Nelson flottakezelő

Nelson
A versenyhivatal jóváhagyását követően az AutoWallishoz került a Nelson csoport flottakezelési üzletága – közölte az AutoWallis.

Kiemelték, a flottakezelői piac 10 legnagyobb szereplője közé tartozó Nelson megszerzésével a magyar tőzsde autós vállalata stratégiai és eredménytermelési szempontból kulcsakvizíciót hajtott végre, az AutoWallis újabb lépést tesz a mobilitási szolgáltatások bővítésének útján.  A több mint 30 éves Nelson csoport megszerzésével egy lépésben 2-2,5 százalékos részesedést szerez az AutoWallis ezen a területen. Az akvizíciót az AutoWallis saját forrásaiból fedezi, külső finanszírozást, vagy saját részvényeket nem használ fel.

A Nelson flottakezelő üzletága 2021-ben 4,2 milliárd forintos árbevétel mellett 2,4 milliárd forintos kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredményt (ebitda), valamint 230 millió forint adózás előtti eredményt ért el. A tranzakció teljes volumene 2,98 milliárd forint, amelynek 335 millió forint összegű halasztott részét az elkövetkező két évben fizetik ki.

Az eladók a vételár meghatározott részéből forrást biztosítottak az AutoWallis csoporthoz frissen csatlakozó Nelson munkavállalói és vezető tisztségviselői számára, hogy részt vehessenek az AutoWallis Munkavállalói Résztulajdonosi Programjában (MRP) – írják a közleményben.

Az AutoWallis részvényeit a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzik, péntek délelőtt a papírral 101 forinton kereskedtek. Az elmúlt egy évben az AutoWallis részvénye 83 forint minimumot és 123 forint maximumot ért el.