632 milliós fejlesztés a székesfehérvári beszállítónál

Amplio
Európai uniós támogatás segítségével, 632 millió forintos gyártási kapacitásbővítést hajtott végre Székesfehérváron az automatizálással és prototípus-fejlesztéssel foglalkozó, elsősorban autóipari gyártók gyártósoraira célgépeket tervező és gyártó Amplio Automatika Kft.

Közleményük szerint a 284,68 millió forinttal támogatott projekt célja a gyártási-beszállítási kapacitás bővítése volt, ennek érdekében a társaság gyártóeszközöket és szoftvereket szerzett be, valamint vállalatirányítási rendszert alakított ki.    A fejlesztésnek köszönhetően a jövőben még szélesebb körben tudják kiszolgálni a nemzetközi piacot, a vállalkozás versenyképessége, jövedelemteremtő képessége erősödött.    A 2011-ben alakult, automatizálással és prototípusfejlesztéssel foglalkozó Amplio Automatika Kft. elsősorban autóipari gyártók gyártósoraira tervez és gyárt célgépeket.

A 85 embert foglalkoztató cég a nyilvános adatok szerint 2020-ban 2,17 milliárd forint nettó árbevétel mellett 595 millió forint adózott eredményt ért el, míg 2021-ben 2,27 milliárdos nettó bevétel mellett 439 milliós nyereséget realizált.