Jó hír Kínából

Qiyuan
Novemberben már negyedik hónapja nőttek a kínai járműeladások éves összevetésben részben az árcsökkentések, valamint az elektromos autók vásárlásakor adott adókedvezmények hatására.

A kínai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, a China Association of Automobile Manufacturers (CAAM) azt közölte, hogy novemberben a kínai járműeladások éves összevetésben 27,4 százalékkal 2,97 millióra nőttek, miután októberben 13,8 százalékos bővülést jegyeztek fel.    Januártól novemberig az új gépjárművek értékesítése 10,8 százalékkal bővült éves összehasonlításban a 2022 azonos időszakában mért 3,3 százalékos növekedést követően.

A new energy vehicles (NEV) gyűjtőnév alatt kategorizált, a teljesen elektromos autókat és különböző hibrideket is magában foglaló alternatív hajtású járművek novemberi értékesítése 30,0 százalékkal bővült éves összehasonlításban. Januártól novemberig az új NEV-gépjárművek értékesítése 36,7 százalékkal bővült az előző év azonos időszakához képest.

A kínai személyautó szövetség (China Passenger Car Association – CPCA) legfrissebb adatai szerint novemberben 2,1 millió új autót értékesítettek az ázsiai országban, 25,5 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. Októberhez képest 9,9 százalékos volt a növekedés.

A világ legnagyobb újautó-piacán az idei első tizenegy hónapban az új személygépkocsi-eladások éves összevetésben 5 százalékkal, 19,56 millióra nőttek.    Az alternatív hajtású személyautók (NEV) eladása éves összevetésben 39,8 százalékkal nőtt novemberben az októberi 37,5 százalékos bővülés után. A NEV-ek aránya az összes eladott autóból novemberben 40,1 százalékra emelkedett az októberi 37,7 százalékról.