A Liberty Dunaújváros együttműködésről egyeztetett az Audi Hungariával

Dunaferr
A Liberty Dunaújváros menedzsmentje a jövőbeni együttműködésről egyeztetett az Audi Hungaria Zrt. képviselőivel.

A dunaújvárosi vasmű közleménye szerint a látogatás célja egyrészt a kapcsolatfelvétel volt, másrészt a vállalatok közötti egyeztetések megkezdése a jövőbeni együttműködésről. Az Audi megismerhette a Liberty nemzetközi autóipari felhasználásra szánt acéltermékeivel kapcsolatos hosszú távú terveit, valamint az acélműnek a Greensteel gyártására vonatkozó, következő néhány évre szóló terveit. A vendégek – köztük Alfons Dintner, az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke – a bemutatkozó megbeszélést követően megtekintették a vasmű meleghengerművét – tették hozzá.

A közleményben idézték Ajay Aggarwalt, a Liberty Steel Group európai elnökét, aki hangsúlyozta, hogy a szélesebb körű együttműködésben mindannyiuk számára nagy lehetőség rejlik. Mint mondta, a Liberty eddig is sikeres volt az autóiparnak szánt kiváló minőségű, speciális termékek gyártásában és hisznek benne, hogy dunaújvárosi acélművük az autóipar zöld forradalmának középpontjában állhat, amely a járművek károsanyag-kibocsátásának még nagyobb mértékű csökkentését fogja eredményezni.

A Liberty Steel Group a GFG Alliance része, amely Sanjeev Gupta és családja tulajdonában lévő vállalkozások és befektetések globális hálózata. A GFG Alliance a Liberty mellett még két alapvető ipari márkára épül: az Alvance Aluminium Groupra és a SIMEC Energy Group-ra, amelyek egymástól függetlenek, de azonos értékek mentén tevékenykedve közös céljuk a fenntartható jövő megteremtése az ipar és a társadalom számára. A GFG Alliance mintegy 35 ezer embert foglalkoztat 30 országban, és több mint 20 milliárd amerikai dollár bevételt termel.
– olvasható a közleményben.

A Liberty Dunaújváros a Liberty Steel Group része, utóbbi 11 milliárd dollár globális forgalommal, több mint 20 millió tonnás teljes hengerlési kapacitással, több mint 200 gyártási helyszínnel rendelkezik világszerte 13 országban, és mintegy 28 000 embert foglalkoztat.    Az indiai Liberty Steel tavaly augusztusban nyerte meg a felszámolás alatt lévő dunaújvárosi Dunaferr acélgyártáshoz szükséges eszközeit birtokló új cégekre kiírt pályázatot.    A Dunaferr az orosz és ukrán tulajdonosok ellentétei miatt 2022 végére fizetésképtelenné vált, a működés ellehetetlenülését kormányzati beavatkozással sikerült megakadályozni.    Az Európai Unió 2023 októberében jóváhagyta a Dunaferr tulajdonosváltását.