Új ügyvezető igazgató az Audi Hungaria élén

Michael Breme váltja Alfons Dintnert

Breme
Február 1-jétől Michael Breme veszi át az Audi Hungaria igazgatóságának elnöki pozícióját Alfons Dintnertől, aki a Volkswagen konszernben eltöltött 40 sikeres év után visszavonul.

Michael Breme jelenleg a platform és modulmanagement területét vezeti Ingolstadtban. Ebben a pozícióban a platform- és modulmanagement jövőorientált megtervezésért és megvalósításáért felel. „Michael Breme több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik az Audi termelési világában. Már eddigi munkaköreiben is segítette és nagyban hozzájárult a győri gyártótelephely fejlődéséhez. Az Audi Hungaria igazgatóságának elnökeként tovább fogja erősíteni a vállalat stratégiai irányítását és ezzel Győr szerepét az Audi konszern világszintű termelési hálózatában“ – mondta Gerd Walker, az Audi AG termelésért és logisztikáért felelős igazgatótanácsi tagja.

A mérnök végzettségű Michael Breme a németországi Aachenben a Rajna-Vesztfáliai Műszaki Egyetemen (RWTH Aachen) végzett anyagtudományi tanulmányait követően gyártástervezőként kezdte meg szakmai karrierjét az Audinál. Breme 2009-től az Audi szerszámgyárának vezetője volt, és ő felelt az Ingolstadtban, Neckarsulmban és Győrben működő szerszámgyárakért, valamint Martorellben az Audi Tooling Barcelona és Pekingben az Audi Tooling Peking gyártótelephelyekért. Ezt követően Michael Breme 2016-ban az Audi AG gyártás- és gyártervezésének vezetője lett. Ebben a pozíciójában az Audi márka valamennyi járműprojektjének gyártásoldali tervezéséért és a világszinten működő Audi gyártótelephelyek gyárstruktúrájának megtervezéséért és megvalósításáért felelt.

Michael Breme február 1-jétől veszi át a feladatokat a vállalat igazgatóságának jelenlegi elnökétől, Alfons Dintnertől, aki 2019. október 1-jétől vezeti a győri vállalatot. „Alfons Dintner több nemzetközi gyártótelephelyen végzett 40 éves munkájával meghatározta az Audi- és Volkswagen konszern sikereit. Vezetése alatt az Audi Hungaria a teljes Volkswagen konszernnek nyújtott kompetenciaorientált szolgáltatásokkal szélesítette portfólióját. Irányításával tovább bővült az elektromos motorok gyártása Győrben és a Cupra márka járműgyártásba történő integrációjával erősödött a vállalat versenyképessége“ -méltatta Gerd Walker Alfons Dintnert.

Alfons Dintner 40 évre tekinthet vissza a Volkswagen konszernben. Karrierjét 1987-ben Ingolstadtban kezdte meg. 1998-ban Alfons Dintner átvette az Audi TT lakkozójának és az egyedi lakkozó vezetését, majd 2001-ben az ingolstadti gyár teljes lakkozójának felelőse lett. 2007-ben váltott Brüsszelbe, ahol egyszerre vette át az Audi Brüsszel gyárvezetői és szóvivői feladatait. 2011-ben a Volkswagen de Mexico gyártásért és logisztikáért felelős igazgatósági tagja lett. 2014-ben nevezték ki az Audi México ügyvezető igazgatójának. Ebben a pozíciójában az első mexikói Audi-gyár felépítéséért volt felelős. 2019 májusában visszatért Ingolstadtba, ahol az Audi AG előszéria-központját vezette. Alfons Dintner 2019 október 1. óta töltötte be az Audi Hungaria igazgatóságának elnöki pozícióját.