Átadták az Apollo Tyres győri raktárát

VGP
Elkészült a győri VGP Parkban az Apollo Tyres új elosztó központja, a logisztikai és könnyűipari ingatlanok európai szolgáltatója 24 ezer négyzetméter területű raktárépületet és 600 négyzetméter irodaépületet adott át a nemzetközi abroncsgyártó részére. Az Apollo Tyres A kategóriás, környezettudatos épülete közvetlen az Audi szomszédságában helyezkedik el, és európai disztribúciós központ szerepét tölti be a jövőben.

A VGP Park Győr a Bécst Budapesttel összekötő M1-es autópálya mentén helyezkedik el a 112-es kijárat közelében. A park kiváló infrastruktúrát kínál és a városi tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető.

A létesítményben számos környezetbarát megoldást alkalmaznak, ilyen például a hatékony víztakarékossági rendszer. Ez segít megőrizni az egyensúlyt a kialakított faunával, amelyet öntözés nélkül, kizárólag a csapadékra támaszkodva ápolnak majd az év minden évszakában. Emellett az építkezés során hulladékcsökkentő rendszert alkalmaztak, míg a kész épületben fejlett, távfelügyelettel ellátott energia-monitoring rendszert telepítettek. A győri létesítmény emellett autómegosztó parkolókkal, a környezetbarát járművek számára elektromos töltőkkel, és számos kerékpáros kényelmi szolgáltatással is rendelkezik. Az ökológiai kezdeményezéseket szakemberek felügyelték, akik a biológiai sokféleség szempontjából legjobb megoldásokat használták a tervezésnél és kivitelezésnél.

A VGP parkban található egy telepített méhlegelő is, az évelő magkeverékkel bevetett két hektáros ingatlan már második éve szolgálja ki a környék méhcsaládjait a tavaszi és a nyári időszakokban.