Megduplázza brazíliai beruházásait a Volkswagen

Volkswagen Brazília
A Volkswagen az elkövetkező öt évben, 2028-ig 9 milliárd realt (645 milliárd forintot) fektet be brazil üzletágába, és 16 új modellt mutat be, köztük hibrid és elektromos modelleket. Az eddig ismert tervek alapján a Volkswagen 7 milliárd realt (501 milliárd forint) szánt beruházásokra fordítani 2026-ig Brazíliában.

Az újonnan bejelentett beruházási összeg több mint megduplázza a Volkswagen eddigi 2022-2028-as brazíliai beruházási tervét, és négy modellel bővíti a bevezetni tervezett új modellek számát. A négy új modell között lesz az első Brazíliában gyártott hibrid, egy teljesen elektromos autó és egy pickup is.

A pick-up modell a Parana állambeli üzemben készül majd, a többi három új modell és egy új hibrid modell pedig a Sao Paulo állambeli üzemekben. A Volkswagen brazíliai érdekeltsége kifejleszt emellett még egy, a vezetés biztonságát növelő járműelektronikai rendszert is.

A Volkswagen 2023-ban 345 ezer járművet értékesített Brazíliában, 29,5 százalékkal többet mint az előző évben és több mint két százalékponttal 15,8 százalékra növelte piaci részesedését, amit csak a Stellantis Fiat márkája előz meg.

A Volkswagen “volt az a márka, amely 2023-ban a legnagyobb mértékben növelte eladásainak volumenét, és tavaly Brazíliában a legfontosabb SUV és személyautó szegmensek élén állt” – mondta Ciro Possobom, a Volkswagen do Brazil vezérigazgatója. “Most a Volkswagen újra megerősíti a Brazíliába vetett bizalmát” – tette hozzá.