Ferrarival erősít a Bridgestone

A Bridgestone bejelentette, hogy Paolo Ferrarit nevezi ki a társaság Európa, Közel-Kelet és Afrika (EMEA) régiójának elnök-vezérigazgatójává, zaventemi (Belgium) székhellyel. Az új vezető egyúttal a Bridgestone Europe NV/SA igazgatótanácsának és végrehajtó bizottságának is tagja lesz.

Bridgestone_Paolo_FerrariA Bridgestone EMEA vezérigazgatói posztját korábban betöltő Franco Annunziato 2016. januártól a Bridgestone Kína és Ázsiai Csendes-óceán régiójának elnök-vezérigazgatói tisztségét tölti be.

Az olasz Paolo Ferrari jelentős nemzetközi vezetői tapasztalattal érkezik a Bridgestone-hoz, korábban ugyanis Észak-Amerikában, Európában és Latin-Amerikában töltött be számos felső vezetői posztot. Mostani kinevezéséig a Pirelli LATAM divíziójának vezérigazgatója, ezt megelőzően a vállalat Észak-Amerikai régiójának elnök-vezérigazgatója volt, azelőtt pedig a Telecom Italia csoportnál töltött be igazgatói posztokat, különböző üzleti egységeknél Olaszországban, Németországban és az Egyesült Királyságban. Karrierje kezdetén Paolo Ferrari befektetési bankárként is dolgozott a Credit Suisse First Bostonnál, Londonban.

Paolo Ferrari hosszú időn keresztül élt és dolgozott külföldön, különösen az Egyesült Államokban. Az Università Bocconi egyetemen szerzett közgazdász alapdiplomát, és a New York Egyetemen működő Stern School of Business-en szerezte meg az MBA fokozatot. Paolo Ferrari 2016. szeptember 19-én csatlakozik hivatalosan a Bridgestone-hoz.