Hatvanhat millió terméket gyártott az Eckerle Magyarországon 2016-ban

 Digitalizációval, automatizálással és az ergonómia fejlesztésével növelné a produktivitást az idei évben a kiskőrösi központú Eckerle, amely 25 éve tevékeny Magyarországon. A hazánkban négy telephellyel rendelkező vállalat ezáltal 15 százalékos forgalomnövekedést tervez 2017-re. Az Eckerle tavaly megközelítőleg 66 millió terméket állított elő hazánkban.

 Sikeres évet zárt az Eckerle Magyarország 2016-ban: a járműipari gyártás területen a bólyi telephelyen 37 millió, Zalaegerszegen 15,4 millió, míg Kiskőrösön 13,4 millió terméket állított elő a vállalat. A célgépek, kereskedelmi termékek, applikációk fejlesztésére specializálódott kiskőrösi ipari ágazat pedig 6247 terméket gyártott.

Eckerle_Boly

A 25 éves kiskőrösi Eckerle gyáregység az Eckerle család első külföldi leányvállalata. Az alapítók 50 évvel ezelőtt lehetőséget láttak egy olyan egyszerűnek tűnő autóipari termékben, mint a szénkefetartó, melynek jelentős hányadát a járműipar használja fel. Az iparágban azóta is töretlen a növekedés, és jelenleg a világgazdaság egyik meghatározó ágazata. A hazai termékekre, majd a követő technológiákra (EC modulok), illetve non-automotive területekre (háztartási gépek) koncentrálva évről évre sikeresen tudták bővíteni termelési kapacitásukat Magyarországon. Az elmúlt negyed évszázadban a cég növekedése dinamikusabbnak bizonyult, mint a versenytársaké, így a cégcsoport 2011-ben további bővülési potenciált látott az SMT, 2014-ben pedig az Atlanta GmbH felvásárlásában. Ezek során került az Eckerle tulajdonába a bólyi, illetve a zalaegerszegi telephely, amivel ma már Császártöltésen, Bólyon és Zalaegerszegen is találhatóak Eckerle üzemegységek.

A cégcsoport gazdaságilag eltérő tervekkel számol a hazai üzemeknél: egyes területeken stabilizál a vállalat és nem várható jelentős növekedés, de lesz olyan ágazat, ahol az elmúlt évekhez hasonlóan 15 százalékos forgalomnövekedést terveznek. Ilyen például Kiskőrös, ahol fontos szerepet tölt be az automotive üzletág, mivel a hazai telephelyek között itt áll rendelkezésre a legnagyobb tapasztalat a termelésben (pl. QS, LOG, teljesítmény alapú termelés).