794 ezer villanyautót gyártottak Kínában

Kínában tavaly 777 ezer elektromos autót adtak el, 53,3 százalékkal többet az egy évvel korábbinál.     A kínai autógyártók szövetségének (CAAM) egy másik adata szerint az ázsiai országban tavaly 794 ezer elektromos autót gyártottak, ami 53,8 százalék bővülés 2016-hoz képest.

Az elektromos autók vásárlását és gyártását a kínai kormány számos intézkedéssel segíti elő környezetvédelmi megfontolásokból.  A gyártók például adókedvezményeket és állami támogatásokat kapnak, amelyek révén csökkenthető az elektromos autók ára. Kína számos városában pedig az elektromos autók gyorsabban kapnak rendszámot.    Kínában gyors ütemben folyik az elektromos töltőállomások hálózatának kiépítése. A kormány tervei szerint 2020-ra országosan már meghaladja a 12 ezret az ilyen állomások száma, amelyek több mint 5 millió autót tudnak kiszolgálni.

Kínában a legtöbb elektromos autó Sanghajban közlekedik, számuk meghaladja a 110 ezret.    Kína a világ legnagyobb autópiaca, ahol tavaly több mint 28 millió autót adtak el.