160 embernek ad munkát az új pátyi logisztikai központ

Sikeres próbaüzemet követően átadták a pátyi ipari park első létesítményét, amelyet a világ egyik legjelentősebb logisztikai vállalata, a svájci Kühne + Nagel Kft. bérel és a Federal Mogul autóipari alkatrészgyártó vállalat részére alakított ki itt egy regionális autóalkatrész-elosztó központot.

A huszonháromezer négyzetméteres, Pest megyei, pátyi ipari park ezzel hivatalosan is megkezdte a működését. Az ipari park az állami tulajdonú Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. (NIPÜF) beruházásában valósult meg ötmilliárd forintból.

Az egyedi igények szerint épült központ 160 embernek ad munkát, ez a létszám egyharmaddal bővíthető a kereskedelmi tevékenység bővítésével párhuzamosan.     Lányi Márton, a Kühne + Nagel Kft. ügyvezető igazgatója a nemzetközi logisztikai központ megnyitóján elmondta, hogy cégük 70 ezer embernek ad közvetlenül munkát világszerte a világ több mint száz országában és Magyarországon 25 éve vannak jelen, 1200 munkatársat foglalkoztatnak. Bármit, bárhonnan elszállítanak vagy raktároznak – fűzte hozzá az ügyvezető.     A Kühne + Nagel Kft. igazgatója kitért arra, hogy amennyiben nem fog össze a versenyszféra és a kormányzat, akkor ez a beruházás most nem itt, Magyarországon valósulhatott volna meg, mivel a Federal Mogul megbízását kemény csatában tudták megszerezni. Hozzátette, hogy a logisztikai szektor fejlődése versenyelőnyt jelent, mivel a Magyarországon letelepedő vállalatok így gyorsabban, jobban és pontosabban tudják kiszolgálni ügyfeleiket.