Miskolcon toboroz a Lufthansa

Megkezdte a munkaerő toborzását leendő miskolci üzeméhez a Lufthansa Technik. A világ vezető repülőgép-szolgáltatója 43 milliárd forintos beruházással húszezer négyzetméteres csarnokot épít a borsodi megyeszékhelyen, amelyben négyszáz, magasan képzett munkavállalót terveznek hosszú távon foglalkoztatni.

A Lufthansa még az idén “összeállítja a törzsgárdát”, a cég leendő munkásai szakmai és nyelvi továbbképzési rendszerében szerzik meg a szükséges ismereteket.    A tervezés jövőre kezdődik, a csarnok 2021-ben épül fel, az új üzemben a termelés 2022-ben indul, a miskolci telephelyen repülőgépek hajtóműveit javítják majd.

Dominik Giugno, a Lufthansa Technik vezérigazgatója a toborzón elmondta: csapata a közeljövőben Miskolcot tekinti új otthonának, nagyra értékelik, hogy számíthatnak partnereik támogatására Miskolcon és Magyarországon.     A Lufthansa Technik több, mit 23 ezer dolgozóval 850 légitársaságnak nyújt szolgáltatásokat világszerte, a cég tavalyi bevétele elérte az 5,9 milliárd eurót.