3,8 másodperc alatt gyorsul 100-ra a zöld rendszámos SUV

A Cayenne Turbo S E-Hybrid a valaha készült legerősebb és leggyorsabb Cayenne modell. 680 lóerős teljesítménye és 900 Nm maximális nyomatéka lehetővé teszi, hogy csupán 3,8 másodperc alatt felgyorsuljon álló helyzetből 100 km/h-ra, miközben végsebessége 295 km/h.

A kínálat új csúcsmodellje Porschéhoz hű teljesítményt mutat különböző terepeken, amit a svédországi Gotland Ringen egy nem hivatalos rekorddöntés keretében demonstrált. A Gotland szigetén található versenypálya csak részben aszfaltozott: miközben a 3,2 kilométeres szekciót már javában használják, a teljes pályaszakasz további 4,2 kilométere csak 2021 végén fog elkészülni, addig pedig kavics borítja. Az aszfaltozott és a kavicsos szekciót filmforgatás céljából most egyesítették, itt pedig Tim Schrick, német versenypilóta és TV-s személyiség 3 perc 51 másodperces kört tett meg.

A Cayenne Turbo S E-Hybrid már az alapfelszereltség részeként számos olyan futóműrendszerrel rendelkezik, amelyek fokozzák a modell teljesítményét, miközben növelik biztonságát és kényelmét. A csúcsmodell esetében egyedül a négykerék-kormányzás opcionális.