Ilyen török fenevadakkal védik a hazát

Gidrán
A honvédelmi miniszter átvette február közepén a török gyártó vezérigazgatójától az első tíz Gidrán típusú, támogató feladatú páncélozott járművet az MH 25. Klapka György Lövészdandár laktanyájában. Benkő Tibor elmondta, hogy hamarosan további negyven jármű érkezik Tatára.

A miniszter kiemelte, a honvédség több alakulatához pedig olyan járművek kerülnek majd, amelyeket már Magyarországon készítenek, a török gyártóval közösen.     Benkő Tibor hozzátette: a most átadott adott Gidrán járművek – a többi, a közelmúltban beszerzett technikai eszközhöz hasonlóan – a harci tapasztalatokat figyelembe véve és a magyar igényekkel kiegészítve készültek el.

Engin Aycol, a Nurol Makina vezérigazgatója elmondta, ezek a járművek az Ejder Yalcin platformjára készültek, az egyik legkorszerűbb és legmegbízhatóbb négykerék-meghajtású harcászati támogató járműnek számítanak. A típus változataiból több ezer készült el, a világ több pontján szolgálatban állnak.    A vezérigazgató hangsúlyozta: Magyarország az első európai uniós állam, mely ezt a járművet rendszerbe állítja és a Nurol Makina “kész arra, hogy befektessen Magyarországon, és egy helyi társaságot hozzon létre”.

gidran2

Tavaly decemberben jelentették be, hogy a Magyar Honvédség több mint 300 Gidrán 4×4-es páncélozott kerekes katonai járművet rendszeresít majd. A járműveket a török Nurol Makina Ejder Yalcin és NMS 4×4 katonai járműveinek mintájára Magyarországon is gyártják majd, Kaposváron.    A négykerék-meghajtású járművek magyarországi előállításánál fokozatosan állnak át az európai fegyverrendszerek beépítésére. A programhoz kapcsolódó gyártást és kutatás-fejlesztést a továbbiakban német-magyar együttműködésben végzik.

Az Ejder Yalcin harcjárművet 2014-ben rendszeresítették Törökországban. Az 5,7 hosszú, 2,5 méter magas járműben kilenc katona fér el.    A 16 tonnás eszközt egy 375 lóerős dízelmotor hajtja, legnagyobb sebessége 120 kilométer óránként, hatótávolsága elérheti a 700 kilométert. Kerekei golyóállóak, alsó páncélzata aknaálló, lövegtornyába egy stabilizált 12,7 milliméteres géppuskát szereltek.

6 Comments on Ilyen török fenevadakkal védik a hazát

  1. Aztán milyen célból kell nekünk ilyen? A v4-k barátaink !!!Akkor kivel akarunk Harcolni ? Igaz Erdogán már Bemutatta hogy a belső ” ellenzék / puccsisták/ ellen Kiválóan Megfelelnek !!!!

  2. NÉMET-MAGYAR VÁLLALAT GYÁRTJA ZALAEGERSZEGEN,ÉS NEM TÖRÖK.MÉG A NEVE IS EGY MAGYAR LÓ NEVE.
    “Megalakult a német védelmi ágazat egyik legjelentősebb cégének, a Rheinmetall AG-nek a magyarországi leányvállalata, amely nemcsak harcjárműveket gyárt majd Zalaegerszegen, hanem olyan katonai járműveket is, amilyeneket éppen a milliárdos Szíjj László cége importált Törökországból”

  3. “A típus változataiból több ezer készült el, a világ több pontján szolgálatban állnak.” Ez biztos?
    Nettó kamu.
    A grúzoknak van 90, a törököknek 400, nekünk 10, Szenegálnak 25. Akárhogy is számolom, az 525 darab. Elvileg rendelt/tárgyal Tunézia 70, Üzbegisztán 1000, Qatar 900 darabról. Na,így jön ki majdnem 2500 darab, kétezer fölött már lehet mondani, hogy többezer 😀 😀 😀
    Nyilván ez is fejlődés, de ismerve a török nehézipart, szerszámgyártást, lesznek még bajok.

Comments are closed.